Αυχενικό σύνδρομο

Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού βιώνουν πόνο στον αυχένα κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι δυο επικρατέστερες αιτίες του αυχενικού συνδρόμου είναι οι εκφυλιστικές αλλαγές της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, κυρίως λόγω ηλικίας, και η μη ορθή στάση του σώματος. Η πολύωρη οδήγηση, η χρήση ψηλών τακουνιών που αλλάζουν τη δυναμική της σπονδυλικής στήλης, οι τσάντες με βάρος που κατανέμεται ανισομερώς, η εργασία σε υπολογιστή τοποθετημένο σε λάθος θέση καθιστούν τους οδηγούς, τις γυναίκες και τους υπαλλήλους γραφείου τις πλέον ευάλωτες ομάδες για την εμφάνιση του αυχενικού συνδρόμου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των εφήβων που βιώνουν αυχενικό πόνο, γεγονός που συνδέεται με την πρόοδο της τεχνολογίας και τη μείωση της δραστηριότητας.

Κύριο σύμπτωμα του αυχενικού συνδρόμου είναι ο πόνος, ο οποίος συνήθως εντοπίζεται στον αυχένα ή/και στους ώμους και τα άνω άκρα. Μπορεί να συνοδεύεται από κεφαλαλγία, ζαλάδα και διαταραχές στην όραση, δυσκαμψία του αυχένα και μούδιασμα των χεριών. Αυτά τα συμπτώματα καθιστούν την εργασία και τη μελέτη επίπονη, έχουν ως συνέπεια την έκπτωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και χρήζουν επιτακτικά αντιμετώπισης, αφού η παραμέλησή τους συχνά οδηγεί σε υποτροπές.

Η ομάδα Physiosos24 παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας κατ΄οίκον που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην ταχύτερη επάνοδο των ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι ειδικοί μας με την εφαρμογή ειδικών ασκήσεων, τεχνικών χειρομάλαξης και τη χρήση φορητού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας εγγυώνται για την παροχή της πρέπουσας μέριμνας, τη μείωση του πόνου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Παρέχεται δε επιμόρφωση των τελευταίων για τη συντηρητική αγωγή που θα ακολουθήσουν, συμβουλές για την υιοθέτηση της σωστής στάσης του σώματος κι ασκήσεις για τη διάταση κι ενδυνάμωση των μυών που στηρίζουν τον αυχένα που μπορεί ο καθένας τους να εφαρμόσει στον εαυτό του.

Αν και η ομάδα Physiosos24 παρέχει τη λύση για τις χρόνιες και παραμελημένες παθήσεις, δεν υπάρχει λόγος να τις αφήνετε να χρονίζουν….