ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ήδη από το 2013 που συστάθηκε η ομάδα είναι ευτύχημα για έμας ότι καλύπτουμε κατ’οίκον, άμεσα και με επάρκεια άμεσες ή με ραντεβού κλήσεις ασθενών τόσο στο κέντρο του λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και σε κάθε γωνιά του.

Η πρόταση μας είναι πρωτοποριακή, μόνον και καταρχάς Eλληνική: Κατ’οίκον συνεδρίες με δέσμευση χαμηλής δαπάνης, διάρκειας μίας ώρας(1h) και αμιγώς με έντιμη και επαρκέστατη Κλασική Φυσικοθεραπεία. Με αυτά τα δεδομένα επιτυγχάνουμε ειδικευμένα, έμπειρα – αφού η σχέση μας με Νοσοκομεία και δομές Υγείας είναι πολυετής όπως και με το ελεύθερο επάγγελμα – να προσφέρουμε ποιοτική Φυσικοθεραπεία και ουσιαστική πλήρη αποκατάσταση.

Με φορητό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και κυρίως με ευσυνειδησία, σήμερα ανταποκρινόμαστε στα ζητήματα των καιρών άμεσα και με ευθύνη.

Αρκεί ένα τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο μας στο 6987718888 και σε λίγες ώρες ή με ραντεβού ημέρας ένας φυσικοθεραπευτής/α θα αναλάβει – πάντοτε με την επιτήρηση των υπευθύνων της ομάδας μας – τη θεραπεία. Άλλοτε από παραπομπή ιατρού κι άλλοτε πιο άμεσα με προσωπική φυσικοθεραπευτική εξέταση/εκτίμηση/αξιολόγηση του περιστατικού ορίζεται πρόγραμμα αποκατάστασης προσωπικό και ειδικευμένο στο προφίλ και στο σύνολο των αναγκών του ασθενούς.

Σκοπός είναι η βραχεία θεραπεία, η γρήγορη επιστροφή στην εργασία και στην ποιότητα ζωής του ασθενούς αλλά και στην πιο εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας.

Τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης του Δικτύου  Έμπειρων Φυσικοθεραπευτών Αττικής πλέον είναι πολλά. Για παράδειγμα :

  • Ευθύνη και εντιμότητα κατά τη συνεργασία
  • Χαμηλή οικονομική δαπάνη με δέσμευση του Αττικού Δικτύου (Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές)
  • Κατ’οίκον συνεδρίες ή σε προσωπικούς χώρους του ασθενούς
  • Συμβουλευτική υποστήριξη τηλεφωνικά όλο το 24ωρο
  • Ανάληψη θεραπείας καθ’ολο το 24ωρο, την εβδομάδα και το έτος δίχως εξαιρέσεις.
  • Με εξοπλισμό ψηφιακό, δόκιμο και πλήρη.
  • Με κλασική άρα έγκριτη φυσικοθεραπεία και μεθοδολογία, πρωτόκολλα και σύστημα εργασίας που εξασφαλίζει πολλαπλή και ολοκληρωμένη κάλυψη των ζητημάτων Υγείας σε συνδυασμό πλέον και με την κάλυψη της αντίστοιχης ομάδας Ψυχολόγων, πάντοτε κατ’οίκον για κάθε ζήτημα της ψυχικής σφαίρας.
  • Προβλέπονται δε μία σειρά καλύψεων όπου το Δίκτυο εξασφαλίζει με αυτές την βέλτιστη σχέση των ασθενών/πελατών μας με το Δίκτυο στο μήκος του χρόνου, με καλύψεις και υποστήριξη της οικογένειας του ασθενούς, των συνεργατών του, των πελατών του.

Τελικά, μέσα από ένα δίκτυο προσώπων και ειδικεύσεων εξασφαλίζουμε την υποστήριξη κάθε ζητήματος Υγείας με πλειάδα συνεργατών.

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γιατί να κάνω φυσικοθεραπείες και να μην ακολουθήσω τις οδηγίες - ασκήσεις που μου έδωσε ο γιατρός μου;

ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ο Φυσικοθεραπευτής είναι κατά τον ορισμό του επαγγελματός του, κατά το νόμο αλλά και τη συνείδηση της κοινωνίας μας, – πόσο δε μάλλον των αντιλήψεων που διέπουν και χαρακτηρίζουν τις προηγμένες κοινωνίες του εξωτερικού – ο εκπαιδευμένος πτυχιούχος με μεγάλη νοσοκομειακή εμπειρία, αρμόδιος κατά γνώση και ειδίκευση στην Θεραπευτική Αποκατάσταση. Ο γιατρός που υπεισέρχεται στα θέματα της αποκατάστασης πράττει πάρεργο και ουσιαστικά αντιποίηση ιδιότητας και ειδικότητας. Κατά παράδοση οι ασθενείς απέδιδαν στον γιατρό τον σεβασμό και την πρωτοβουλία. Η σύγχρονη όμως πραγματικότητα και η ώριμη αντίληψη του ευφυούς και ενημερωμένου πολίτη που αποζητά οικονομικά την ποιότητα, την πληρότητα, την ασφάλεια και τη γνησιότητα της αποκατάστασης οδηγούν τον πάσχοντα στον υπεύθυνο και ειδικευμένο επαγγελματία. Ο φυσικοθεραπευτής λειτουργεί κατά σύστημα με βάση τα πρωτόκολλα και τις προσταγές της επιστήμης του και κατά το συμφέρον του πελάτη του. Στηρίζει στην εργασία του την καλή φήμη και μαρτυρία του επαγγελματισμού του και οριοθετεί τις αρμοδιότητές του. Με φωτοτυπίες ασκήσεων δεν θεραπεύεται κανείς. Η απλούστευση της θεραπευτικής διαδικασίας δεν τιμά όποιον εκμεταλεύεται τον πόνο με άγνοια της φυσικοθεραπείας συνήθως και καθ’υπέρβαση των ορίων του. Ο γιατρός παραπέμπει στον φυσικοθεραπευτή και ο φυσικοθεραπευτής αποκαθιστά.

Η φυσικοθεραπεία είναι θεραπεία ή προσφέρει μόνο ανακούφιση;

Όπου οι άλλοι παραιτούνται ή υπεκφεύγουν το Δίκτυο physiotherapeies.gr πρωτοπορεί εμπλεκόμενο απόλυτα, ουσιαστικά και έμπειρα.

Ορίζεται βέβαια από τον τίτλο : ο Φυσικοθεραπευτής καλείται να θεραπεύσει.

Λογοπαίζοντας θα λέγαμε ότι φυσικοθεραπεύονται όποιες περιπτώσεις είναι φυσικό να θεραπευτούν. Ακόμα και τα χρόνια περιστατικά που είναι ξεχασμένα και από τους γιατρούς ακόμα, είναι δυνατόν να βελτιωθούν σημαντικά, τόσο που να τείνουν στο αποδεκτό και το αξιοβίωτο.
Όταν ο ασθενής μας το ζητά και μας το επιτρέπει πραγματικά δεν είναι μόνο καθήκο αλλά και “κέφι” μας το να εντρυφήσουμε, να καταπιαστούμε, να αποκαταστήσουμε το ατυχές, το malpractice, το λησμονημένο, το περιστατικό που μας απογοήτευσε η πορεία της θεραπείας του και το τελικό αποτέλεσμα. Τελικό είναι το τέλειο και τότε είναι τελειο-μένο. Δεν είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα Τιμής και Αξιοσύνης.

Η θεραπεία στο σπίτι είναι ισάξια με την φυσικοθεραπεία σε κάποιο κέντρο; Υπάρχουν κατ’οικον τα απαιτούμενα μέσα;

Από τα αρχαιότερα επαγγέλματα και ιδιότητες του κόσμου είναι η επίσκεψη και η φροντίδα του θεράποντος στον χώρο όπου συνάνθρωπος ασθενεί. Άλλοτε χωρίς αργύρια κι άλλοτε με δεδομένη την αμοιβή της ευθύνης του.

Στη σύγχρονη εποχή πλέον, παλαιότερα από σήμερα, έγινε κατά παρέκλιση κακή συνήθεια η υπερβολή που δόμησε τεράστιους χώρους και πρόσφερε περιττές παροχές. Αυτά περιθωριοποίησαν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, την άμεση, ουσιαστική και υπεύθυνη θεραπεία στον πάσχοντα.

Η πραγματική φυσικοθεραπεία συχνά χρειάζεται εξοπλισμό σύγχρονο, ηλεκτρονικό και πολυσύνθετο κατά περίπτωση πάντοτε. Προσφέρει έτσι υψηλή απόδοση και πιστότητα προδιαγραφών. Όλη η γκάμα των μηχανημάτων αυτών είναι φορητή και μάλιστα τεχνολογίας αιχμής.

Είναι αυτά ικανά κι απαραίτητα να προσφέρουν πλήθος εφαρμογών και λύσεων σε επιμέρους ζητήματα όπως η αναλγησία, η αύξηση της δύναμης, η βελτίωση της κίνησης και λειτουργίας και η ολοκληρωμένη αποκατάσταση.

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει ψηφιακό εξοπλισμό και το physiotherapeies.grτους ειδικευμένους φυσικοθεραπευτές που μόνον αυτοί, κατ’οικον πάντοτε θα εκτιμήσουν το ιδανικό και ωφέλιμο για τον ασθενή σχήμα και συνδυασμό μηχανημάτων και άσκησης.

Είναι θέμα γνώσης και ευθύνης.

Με ποια συχνότητα πρέπει να γίνονται οι θεραπείες;

Η αποκατάσταση οφείλει και συμφέρει να είναι άμεση, ποιοτική και καίρια. Συχνά οι συστηματικές συνεδρίες εξασφαλίζουν πολύ γρήγορα και σφαιρικότερα την καλή πορεία της υγείας του πάσχοντος.

Κάθε ζήτημα της υγείας επηρρεάζει και θίγει και άλλα συστήματα του σώματος. Ανάλογα με την βαρύτητα του νοσήματος ή της κάκωσης, την συνολική κλινική εικόνα του πάσχοντος και τις προσωπικές ιδιαιτερότητες της Ζωής του καθενός μας, άλλοτε προτείνεται από το physiotherapeies.gr η καθημερινή φυσικοθεραπεία και μάλιστα δίχως διακοπή Σαββατοκύριακου κι άλλοτε πιο αραιή συχνότητα.

Όλα όσα προκύπτουν συνυπολογίζονται με κριτήριο τόσο της υγείας όσο και τα προσωπικά και από κοινού θεράπων και ασθενής προχωρούν στο σχήμα της αποκατάστασης.

Όταν οι προθέσεις είναι ανθρωποκεντρικές δεν μπορεί παρά απλά και με ευθύτητα η ποιότητα ζωής να βελτιστοποιείται με την φυσικοθεραπεία έως το άριστον ή το εφικτό για κάθε περίπτωση σημείο.

Γιατί να επιλέξω εσάς και όχι τον φυσικοθεραπευτή του ταμείου μου;

Ας σας μιλήσουμε για εμάς… μόνο!

Το δίκτυο του physiotherapeies.gr στελεχώθηκε το 2013 ώστε να παρέχει συνεχή και καθ’όλο το 24ωρο και το έτος την αποκατάσταση, την ανακούφιση από τον χρόνιο ή οξύ πόνο με ευθύνη και ευσυνειδησία.

Με εξοπλισμό και Φυσικά Μέσα σύγχρονης τεχνολογίας φορητά και πλήρη.
Με ειδικευμένους και έμπειρους θεραπευτές εγνωσμένου κύρους που εργάζονται ομαδικά και αρμονικά σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Τα αποτελέσματα προσπαθούμε πολύ να είναι άριστα και εμπεριστατωμένα.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι υπηρεσίες υγείας, συνασπισμένες σε Αττικό δίκτυο, συναποτελούν διεπιστημονική ομάδα.
Επισκέπτονται κατ’οίκον
Άμεσα ή με ραντεβού ημέρας τον ασθενή όποτε αυτός το επιθυμεί
Σε όλο το νομό Αττικής
Με δέσμευση του δικτύου για χαμηλή δαπάνη θεραπείας
Η ευθύνη της αποκατάστασης είναι πλήρης από τον θεραπευτή και τον αρμόδιο υπεύθυνο του στην ομάδα(επιβλέπων) που παρακολουθεί την εξέλιξη της θεραπείας, την ακρίβειας της θεραπείας, την ταχύτητα της και την ποιότητα της διαπροσωπικής επαφής.

Ταχεία θεραπεία σημαίνει γρήγορη επιστροφή στην καθημερινή ποιότητα υγείας του ατόμου, επιστροφή στη ζωή.
Ουσιαστικά, βραχεία θεραπεία σημαίνει ολοκληρωμένη και χαμηλής δαπάνης φυσικοθεραπεία.

Μπορώ να κάνω Φυσικοθεραπεία όταν πονάω πολύ στην οξεία φάση της πάθησής μου;

Ό,τι δεν κινείται νοσεί. Ό,τι δεν λιπαίνεται, σκουριάζει.

Εξαρτάται από την πάθηση αυτή καθ’αυτή και από το είδος των συμπτωμάτων της. Στις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται οίδημα, οξύς πόνος, γενική κατάπτωση, αδυναμία εκτέλεσης στοιχειωδών κινήσεων και εμποδίζεται η ικανοποίηση καθημερινών αναγκών (αυτοεξυπηρέτηση) ο θεραπευτής είναι αυτός που καλείται ως αρμόδιος να εκτιμήσει, να συνυπολογίσει, να διακρίνει και τελικά να προτείνει σχήμα θεραπείας.

Άλλοτε είναι αναγκαία η άμεση αναλγησία, την οποία ο ασθενής θα υφίσταται παθητικά (μέσω μηχανημάτων και φυσικών μέσων), άλλοτε με στοιχειώδη κινητοποίηση προκειμένου να μην καταπέσει ο ασθενής σε αδυναμία μυική. Ότι πιο σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι η κατάκλιση και η ακινησία προάγουν μια μεγάλη σειρά προβλημάτων κι επιπλοκών όλων των ζωτικών συστημάτων (καρδιαγγειακό, πεπτικό, αναπνευστικό) με επακόλουθη την ολοένα κι αυξανόμενη νευρομυική αποδυνάμωση του πάσχοντος.

Πέραν της μίας ανάπαυσης μίας-δύο ημερών είναι απαραίτητο ο θεραπευτής να κληθεί και να αναλάβει την αναλγησία και λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ για να αποκατασταθεί η υγεία μου;

Όποια απάντηση δεν εξαρτάται από τον φυσικοθεραπευτή αλλά από τον ασθενή όσο φυσικά και από την ίδια την πάθηση ή κάκωση που αυτός έχει και ζητά να γιατρευτεί.

Εάν έχει εμπλακεί γιατρός όποιας ειδικότητας ή ακόμη και φυσικοθεραπευτής σε πρώτο χρόνο το περιστατικό οφείλει να εκτιμηθεί εκ νέου, από μηδενική βάση, αφού προφανώς οι πρώτες προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν.

Απαραίτητη και ιδαίτερα σημαντική είναι η αγαστή συνεργασία του ασθενούς και συχνά και του περιβάλλοντός του με τον θεράποντα.

Τότε, ο φυσικοθεραπευτής, συχνά σε μία και μόνη συνεδρία, είναι δυνατόν να είναι τόσο αποτελεσματικός ώστε με πρόγραμμα αποκατάστασης που θα οριστεί και με κατευθύνσεις που θα δοθούν η θεραπεία να δρομολογηθεί. Άλλοτε είναι αναγκαίες λίγες ακόμα συνεδρίες, συνήθως στο πνεύμα της ελάχιστης επιβάρυνσης του ημερήσιου προγράμματος του ασθενούς, αλλά και των οικονομικών του.
Σε χρόνιες παθήσεις αποτελεσματική είναι η παρακολούθηση του ασθενούς σε τακτά διαστήματα και το follow up με την ευθύνη και επίβλεψη της εξέλιξης από τον υπεύθυνο φυσικοθεραπευτή.

Πάντοτε βασικό κριτήριο είναι η ασφαλής και έγκαιρη αποκατάσταση όπως και η εμπιστοσύνη και ικανοποίηση του ασθενούς. Στόχος είναι η ελάχιστη αλλά ικανή παρέμβασση της φυσ/πείας που οδηγεί όμως σε ολοκληρωμένο και άριστο αποτέλεσμα.

Τότε και μόνον είναι εφικτή η εμπιστοσύνη. Αυτή θα αποδώσει νέες θεραπείες εάν χρειαστούν, τις καλύτερες συστάσεις προς τρίτους, την αμοιβαία ικανοποίηση όλων των πλευρών.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας στηρίζεται στο καλό του όνομα και στην αξία της εργασίας του.